• Историјски рекорд у броју прукупљених јединица крви

  Ваша локацијаИнститут за ... / Добровољно давање крви /
  25. август 2017.

   

  Дванаеста по реду акција добровољног давања крви у срадњи Министарства здравља, Института за трансфузијију крви Србије и Спортског друштва Црвена звезда, остаће упамћена по обарању свих досадашњих рекорда. Током 22. и 23. августа на стадиону „Рајко Митић“, крв је дало 1226 Звездаша. Обе акције трајале су више од 10 сати, а петострука мобилна екипа Института радила је на 20 кревета.

  Првог дана прикупљено је 720 јединица крви, чиме је оборен рекорд који је постављен у фебруару 2015. када је крв дало 504 навијача. Током другог дана крв је дало још 506 давалаца. Први пут крв је дало чак више од 450 особа.

  Овом масовном акцијом на коју су били позвани навијачи и пријатељи Клуба, као и сви они којима су спортске вредности попут солидарности и заједништва на првом месту, омогућено је да први пут у овом периоду године немамо смањене резерве ове драгоцене течности.

  Акцију је иницирао и организовао Фудбалски клуб Црвена звезда, у сарадњи саКошаркашким клубом, и уз неизмерну подршку Министарства здравља Републике Србије. Успех не би био овакав без посебног ангажовања председника Надзорног одбора Фудбалског клуба, председника и чланова Управног одбора Фудбалског клуба, генералног секретара спортског друштва, генералог и пословног директора Фудбалског клуба, ПР-а Фудбалског клуба и портпарола Кошаркашког клуба, коју су пружили безрезервну подршку овој хуманој акцији.

   

                                                                                                                                                   Институт за трансфузију крви Србије