• Дневно стање крви

  • Где можете дати крв

   Крв се може дати у Институту за трансфузију крви Србије, Светог Саве 39, сваког радног дана од 07-19 часова и суботом од 08-15часова.

   Погледајте даље »
  • Контакт и радно време

   Радним даном 07-19ч, суботом и празником 08-15ч
   Ургентни центар - радним данима и суботом од 9 до 16ч

   Погледајте даље »
 • Регистар давалаца тромбоцита аферезним поступком – први добровољни, ненаменски давалац тромбоцита у Институту за трансфузију крви Србије

  Ваша локација Институт за трансфузију крви Србије / / Вести / Регистар давалаца тромбоцита аферезним поступком – први добровољни, ненаменски давалац тромбоцита у ...
  14. децембар 2012.

  Током претходних неколико месеци, од покретања иницијативе о формирању Регистра давалаца тромбоцита аферезним поступком, па до сада, у Регистар је пријављено преко 150 потенцијалних ненаменских давалаца тромбоцита аферезним поступком. Да би Регистар почео оптимално да функционише и да би се на минимум свео број породичних, наменских давалаца тромбоцита добијених аферезним путем, неопходно је да Регистру приступи око 1000 давалаца. 
  Први такав давалац, члан новоформираног Регистра, добровољно је дао тромбоците за непознатог примаоца 11.12.2012. године.
  Захваљујући члановима овог Регистра, постепено ће се укидати наменско давање тромбоцита аферезним поступком, чиме ће се олакшати положај болесних грађана и њихових породица, а тромбоцити високог квалитета добијени на овај начин биће доступнији за лечење најугроженијих болесника.
  Позивамо све здраве, пунолетне особе, старе до 60 година, телесне тежине преко 60 кг, спремне да одвоје своје драгоцено време за овај племенити циљ, да размотре могућност приступања Регистру давалаца тромбоцита аферезним поступком и на тај начин помогну најтежим онколошким и хематолошким  болесницима, који су веома често, нажалост, наши најмлађи суграђани.

   

  хттп://www.нбти.орг.рс/цмс/виеw.пхп?ид=128